Der er ikke noget som en hyggelig dag eller aften sammen med veninderne. Her får man snakket alverdens historier igennem, får gode råd til hverdagens problemer og grint en masse. Ofte ender man dog med at lave de samme ting med ens veninder såsom filmhygge, cafébesøg eller snak over en kop kaffe. Selvom dette er superhyggeligt, kan det være sjovt med en anderledes aktivitet, som I kan lave sammen – og hvilken anden aktivitet end en hjemmespa.

 

Ved at lave jeres egen spa får I forkælet hinanden fra top til tå. Dette kan være for at gøre jer klar til sommeren, eller det kan være en hyggelig forkælelse i det kolde vinterhalvår. Uanset hvornår på året du ønsker at invitere dine veninder til hjemmespa, kan du i denne artikel få fifs til, hvordan du holder en god hjemmespa.

 

Afslappende musik og slukkede mobiltelefoner

En spa er ikke komplet uden afslappende musik. Hele atmosfæren skal være afslappende, og dette skaber du med stille musik, stearinlys, lyskæder og diffusere med dufte. Læg gerne masser af tæpper, puder, hyggesokker og sweatere frem, så I kan boltre jer i bløde tekstiler.

 

Man kan gøre et rum nok så stemningsfuldt og afslappende, hvor det ødelægges ved brug af mobiltelefon. Forstyrrende notifikationer, pludselige opkald og ventende svar fra flirts er okay i hverdagen, men når det er tid til hjemmespa, skal alt dette slettes. I stedet skal der være fuld fokus på hinandens samvær, afslapning og ro – så sæt mobilerne på lydløs og læg dem langt væk.

 

Er det svært for jer at lade mobilerne blive væk, kan I aftale at lave en straf til den, der først tager sin mobiltelefon. Denne straf kan være alt fra udnævnelse til dagens massør eller den, som skal give aftensmad. Ved at lave en form for straf vil det være nemmere at lade telefonen ligge – for ingen gider at give massage hele dagen eller betale for al maden.

 

Gør benene sommerklare og få lækkert hår

Når det kommer til selve forplejningen af jer selv, er der masser af muligheder. I kan købe ind til forkælelse af både ben og hår, hvilket vil give sommerklare ben og yderst blødt hår. Køb wax strips eller engangsskrabere, barberskum samt bodylotion, og giv jer i kast med benene. For at give dem den sidste finish, kan I også pleje fødderne med fodbad, fodscrub, fodcreme, negleklip og neglelak.

 

Er det ikke om sommeren, I vælger at lave hjemmespa, er det ikke sikkert, I orker at lægge meget arbejde i benene. Her kan håret i stedet være et fokuspunkt, da blødt hår er dejligt året rundt. Sørg for at vaske håret med shampoo, inden I putter hårkuren i håret, for at få det bedste resultat. Lad gerne produktet sidde i håret så længe som muligt. Vask produktet grundigt ud, hvorefter I afslutter med en omgang plejende balsam.

 

I kan vælge at købe alle produkterne i butikkerne eller lave dem selv. Rå æg er rig på proteiner og fedt, er fugtgivende og fjerner uønskede olier. Avocado udglatter ustyrligt hår og indeholder masser af næringsstoffer. Majsstivelse eller majsmel hjælper mod fedtet og olieret hår, mens honning fugter håret. Leg gerne med en masse ingredienser, således I får lavet jeres helt unikke hårkur.

 

Hyg jer i egen bolig, eller lej et lokale

Det er særdeles hyggeligt at afholde hjemmespaen i egen bolig. Her er der allerede sofaer og stole, som gør oplevelsen hyggelig. Dog kan du også leje et lokale, hvor du afholder den hjemmelavede spa. Dette kan give mere plads og skabe en mere formel stemning – så man nærmest føler, man er på et spaophold.

 

Sørg for at leje et lokale, der ikke er alt for stort, da dette vil gøre stemningen mindre intim. Derefter bør I medbringe masser af madrasser, dyner, puder, tæpper, stearinlys og lignende, sådan I får skabt en dejlig stemning. For at få den ultimative tid til at forkæle hinanden kan I vælge at overnatte – dette vil give masser af tid til selvforkælelse.

 

Nu er du helt klar til at invitere veninderne over til en hyggelig omgang selvforkælelse. Dette vil bringe jer tættere sammen, skabe ro i hverdagen og være en ny måde, som I er sammen på.