Hver sommer stiller mange sig selv det samme spørgsmål – er jeg strandklar? Det er selvfølgelig ikke dit udseende, der afgør hvorvidt du er et godt menneske, og som det gamle udtryk siger: ”man skal ikke dømme en bog på sit omslag”. Når det så er sagt, så vil man selvfølgelig gerne føle sig godt tilpas i sin egen krop. Desværre er der ikke nogen ”Quick-fix” og en flot krop er ikke noget man får over natten.

En sund livsstil

Definitionen på en strandklar krop kan selvfølgelig variere, men mange vil mene at det handler om at se trimmet ud. Med andre ord handler det altså om at komme ned i fedtprocent. Det at tabe sig er på papiret en simpel sag. Hvis man indtager færre kalorier end man indtager, så forbrænder kroppen det overskydende fedt i stedet for – man taber sig. I virkeligheden kan det være en helt anden sag, og mange har svært ved at finde balancen mellem en sund livsstil og en normal hverdag.

Der findes utroligt mange kure og diæter, som lover hurtige resultater. Fælles for stort set alle af dem er dog, at de er næsten umulige at holde på lang sigt. Det er derfor en langt bedre ide at leve efter 80/20 reglen. Her accepteres at det, at der skal være plads til hygge, god mad og en tur i byen. Så længe man holder sig til de sunde valg 80% af tiden. På den måde bliver det pludselig markant nemmere at passe en sund livsstil ind i en normal hverdag.

Ud over en flot og veltrænet krop, så er der mange andre fordele ved at leve en aktiv og sund livsstil. Eksempelvis viser forskning at folk der dyrker motion gennem livet har 60% mindre chance for at få demens. Derudover hjælper sunde kostvaner og moderat motion på både mænd og kvinders fertilitet. Angående fertilitet er der dog mange ting, som kan spille ind, og du kan her læse mere om fertilitetsundersøgelser.

Sidst men absolut ikke mindst, så hjælper motion også på humøret. Forskning viser at humøret stiger efter blot 10 minutters træning. Det skyldes at hjernen frigiver lykkestoffer som for eksempel dopamin, når du er fysisk aktiv. Altså er motion en nem vej til et bedre humør og mere overskud i hverdagen.

Kroppens udseende

Der er stor forskel på, hvordan vores kroppe ser ud, og selvom alle fundamentalt har de samme muskler, så kan der være stor forskel på, hvordan de udvikler sig når man træner. Derudover er der også stor forskel på hvor fedtet sætter sig på kroppen. Nogle kvinder oplever at deres fedt sidder hovedsageligt på bagdelen og lårene. En populær løsning hos mange kvinder, der vælger at få lavet plastikkirurgiske indgreb, er derfor at få lavet brystforstørrelse med eget fedt fra netop disse områder.

Tips til strandturen

Når det endelig bliver tid til at tage på stranden, så skal det også være hyggeligt. Derfor er her 3 gode tips til hvordan du kan forbedre din strandtur.

  1. Køletaske – Din tur på stranden bliver med sikkerhed bedre, hvis du har en køletaske med. En sodavand eller andet drikkelse er altså bedre når det ikke er varmt!
  2. Sunde snacks – Der er god tid til hygge og afslapning når man er på stranden, og med hygge forbinder man hurtigt lidt snacks. Forbered derfor nogle sunde snacks, som for eksempel melon eller andet frugt.
  3. Skraldepose – Der er ikke noget værre end skrald der flyder på stranden. Det forurener og ser forfærdeligt ud. Tag derfor en skraldepose med og vær et godt eksempel for alle andre.