Sommeren er over os, og alle skynder sig ud i haven, til stranden eller bare udenfor, for at nyde det gode vejr. Det er der heller intet i vejen med, for det gode vejr varer ikke forevigt. Så det gælder om at nyde det, mens det er her. Men mange får desværre ikke smurt sig med solcreme, eller også får de ikke smut huden jævnligt nok. Andre tilbringer ganske simpelt for meget tid i solen, især i de aggressive timer fra 12-15, hvor solen står på sit højeste.

Det medfører at mange bliver solskoldet eller solbrændt, ja enkelte bliver direkte forbrændt. Der findes næppe noget værre end en solskoldning. Huden bliver rød, fordi den er blevet forbrændt, og det brænder og svier konstant. Ved milde solskoldninger kan det lindres med koldt vand, aftersun, aloe vera eller arganolie, mens 3. grads forbrændinger kræver, at man ligger i vandbad med is i flere dage. Det er ligeledes farligt at blive forbrændt, da det skader huden og det øger risikoen for hudkræft. Du skal derfor huske at passe på dig selv, når du er ved stranden, i haven eller bare udenfor, når vejret er godt!

Mange bruger aftersun, hvis de har fået en mild forbrænding, og det virker også godt. Men f.eks aloe vera virker bedre, og er et naturligt alternativ. Endnu bedre er arganolien, som også er et naturligt alternativ. Arganolien er effektiv mod solskoldninger og forbrændinger, fordi olien går ind og genskaber og øger helingsprocessen i huden. Olien lindre ligeledes svie og kløen i forbrændinger, og den er helt naturlig. Flere og flere anvender arganolie mod solskoldninger og forbrændinger, fordi olien er effektiv og let at påføre. Selv på et forbrændt område, er den let at smøre på, uden at det gør meget ondt. Og den lindrende effekt kommer hurtig efter påsmøringen.

Læs meget mere om arganolie som aftersun mod solskoldninger og forbrændinger her.