Alle kvinder elsker at se godt ud og er der nogen bedre måde at gøre det på, end ved at tage en af sine flotte kjoler på. En kjole er med til at fremhæve skønheden hos en kvinde og dermed vise omverdenen, hvor smuk man egentlig er. Mange piger smukkere end de egentlig tror og det kan gøres endnu mere tydeligt med festkjoler, da især festkjoler fremhæver femininiteten hos piger. Netop det med at være feminin, er en vigtig del af at være kvinde, på lige fod med at tage kjoler på.
Grunden til at en kjole ser tosset ud på en mand, er, at mænd er alt for maskuline til at kunne bære en kjole på en yndefuld måde.

Derfor vil festkjoler så dumt ud på mænd, uanset hvor flot kjolen er udformet. Dermed ikke sagt, at man skal forbyde mænd at have kjole på, da det er op til dem selv, lige som kvinder kan tage mandetøj på, men uanset hvad, er kjoler oprindeligt designet til kvinder og lad det endelig blive sådan, i størst mulig omfang. Tøj, der er designet til kvinder, er som regel skabt med den tanke, at den der bærer tøjet ikke skal lægge skjul på at hun er kvinde og netop derfor findes der rigtig mange ret udfordrende festkjoler i butikkerne.

Alle ved, at de fleste kvinder bruger rigtig mange penge på tøj, hvilket starter allerede fra en tidlig alder og specielt festkjoler er i høj kurs. Der købes ofte flere nye kjoler hvert år, også selvom garderoben i forvejen er godt fyldt op, hvilket der er flere grunde til. Det skyldes bl.a., at det ikke er optimalt at have den samme kjole på til flere fester i træk, ligesom moden skifter og modellen helst skal passe til årstiden. Kjoler er og har altid været en favorit hos kvinder, det hersker der slet ingen tvivl om. Se også: Kom bagom begrebet ”selfie”

Der er som regel mange penge at spare, hvis man køber sin nye kjole uden for sæsonen. Sådan er det med de fleste forbrugsvarer, men specielt med kjoler, hvilket selvfølgelig skyldes udbud og efterspørgsel, samt det faktum, at butikkerne helst ikke vil brænde inde med sæsonvarer af denne type. Der vil derfor være god fornuft i at tænke fremad og købe næste års sommerkjole i løbet af efteråret og er man heldig, så kommer der nogle varme dage i september, hvor man kan tyvstarte brugen af den nye kjole.