Skal der ny urrem på armbåndsuret og vil du gerne købe urremmen på nettet, skal du sikre dig, at du har de rigtige mål at gå ud fra, for at finde en urrem, der passer. Samtidig bør du også tænke på æstetikken, så du får valgt en rem, der farve- og materialemæssigt passer til uret.

Udvalget af urremme er stort på nettet og der findes ligefrem webshops som denne, der har specialiseret sig i at tilbyde smarte urremme, der passer til et bredt spektrum af urmodeller.

Men hvordan finder du den rigtige urrem, der passer både fysisk og designmæssigt til dit ur? Det giver vi dig opskriften på her.

Find den rigtige bredde

Skal du have ny urrem, er det vigtigt, at du vælger en urrem i den rigtige bredde. Her er det en god ide at måle bredden på den eksisterende rem og købe en i samme bredde. Har uret ikke allerede en rem, kan du også måle afstanden mellem de to holdere, hvor remmen sættes fast på uret. Derved får du samtidig den maksimale bredde, som urremmen kan have.

I nogle tilfælde anvender uret en anden montering af remmen eller bruger en buet i stedet for den traditionelle lige holder til montage af urremmen. Her er du oftest nødt til at vælge mellem de originale urremme fra producenten af uret, da det kan være svært at finde ”uoriginale” urremme, der passer præcist til holderens buning.

Find den rigtige længde på remmen

For at urremmen skal sidde mest behageligt på din arm, skal den naturligvis være så lang, at den kan nå rundt om håndleddet, uden at komme til at stramme.

Igen kan du naturligvis måle længden på den eksisterende urrem og købe en i samme længde. Men du kan også tage et centimetermål og måle diameteren på håndleddet på det sted, hvor du normalt har dit ur siddende. Den rem du finder til uret, skal helst være længere end dette mål og have mulighed for at kunne justeres ind, så det passer på målet.

Find den rigtige tykkelse på remmen

En oftest overset parameter når du skal vælge urrem er tykkelsen på remmen. Men får du valgt en forkert tykkelse rem, kan uret eller remmen komme til at virke forkerte i forhold til hinanden.

Tykkelsen af ur og rem skal nemlig helst passe sammen. Så tynde eller meget flade ure ser bedst ud med en tynd rem, mens tykke og mere kraftige ure kræver en tyk urrem, for at se rigtig ud på hånden.

Her kan du selvfølgelig bare måle tykkelsen på din eksisterende rem, for at få den ”rigtige” tykkelse. Du kan også vælge at måle tykkelsen af indersiden af de holdere eller horn, der holder urremmen fast til uret. Remmen skal ikke være meget tykkere end dette mål, før den kommer til at se for tyk ud i forhold til uret.

Hvilken stil skal den nye urrem have?

Dernæst kommer der selvfølgelig den mere æstetiske del af sagen. For hvordan skal din nye urrem så se ud og hvordan sikrer du dig, at remmen ikke kommer til at se forkert ud i forhold til uret.

Her er det især vigtigt at se på farven af urkassen og farven på urskiven. Er urkassen sølvfarvet, skal eventuelt metal på urremmen også være sølvfarvet, ligesom du bør vælge en sølvfarvet rem, hvis du vælger en urrem eller meshlænke i metal.

Farven på urremmen skal helst også matche til farven på urskiven – enten ved at være samme farve eller også ved at passe til på en anden måde. Det kan være ved at vælge en urrem i komplementærfarven til skiven – altså f.eks. vælge en sort rem til en hvid skive eller en rød rem til et grønt ur. Er remmen mønstret, skal den mest fremherskende farve i mønsteret helst passe til skivefarven.

Går du frem efter disse enkle regler, kan det ikke gå helt galt med at vælge den rigtige urrem til dit armbåndsur.