Ansigtsmasker, badesalt og saltvandsspray, er nøgleord til en god personlig pleje. Personlig pleje dækker over mange ting, og alle sammen lige vigtige. Personlig pleje er noget så simpelt som at gå i bad, vaske hår og børste tænder. Dette er små ting, men i den grad afgørende elementer af et repræsentativ udseende. At gå op i sin personlige pleje, kan gøres på mange måder, og med varierende grad af opmærksomhed. Det vigtigste er ikke hvor meget vi går op i vores personlige pleje, men at vi dog gør det.  

Køb kun økologiske, sunde helseprodukter 

En måde at sikre sig altid at være med på den sunde, øko-vogn, er selvfølgelig ved at købe de gode, økologiske helseprodukter. Ved at købe naturlige produkter forhindre du huden i at tage skade af de mange forskellige slags creme, som findes til huden. Du slipper endvidere for, at huden bliver afhængige af disse produkter, og dermed skaber en ond cirkel i forhold til forbruget af unødvendige creme. Et eksempel på dette kunne være ansigtsrensningen om aftenen, efter en hel dag hvor du har gået med kemikalier, og usunde ting på din hud, skal du om aftenen bruge endnu flere kemikalier for at fjerne disse.

Personlig pleje kan være mange ting også mental pleje

Det er vigtigt at vores personlige, hygiejniske pleje er i orden. Både for os selv, men også for dem vi omgiver os med. Når vi bliver ældre og mere mentalt-ustabile, er det vigtigt at vi har nogen, til at sørge for vores personlige pleje ikke bliver for ussel. Det kan virke fornedrende at have en ringe personlig pleje, især for vores tætte omkring os. Det er mindst lige så vigtigt en del af vores personlige pleje at se til vores mentale helbred. Dette er næsten den vigtigste del af den personlige pleje, og en del som mange, desværre, ignorere eller negligere.  

Hvem sætter målestokken for hvad der er sundt i dag? 

Vi er i disse tider blevet mere opmærksomme på hvad der er sundt, herunder hvad der er sund kost og hvordan en generel sund livsstil ser ud. Idealet for en sund livsstil i dag, er meget grøn mad, og megen motion. På denne måde lever vi længere, og ser sundere ud. Men hvem er det helt præcist, som dikterer dette sundhedsideal? For blot tredive år siden så vores skønhedsideal helt anderledes ud, og indebar ikke lige så mange slankepiller eller plastic-operationer. Skønhed og sundhed er subjektivt, og kan ikke måles på én skala, regnet ud efter hvor mange år vi kan vinde ved den ugentlige løbetur. Er det usundt at ryge? Ja, måske for vores fysiske helbred, men det kan være sundt for vores mentale helbred. 

Husk at leve varieret  

Uanset hvordan vi opfatter sundhed, skal der dog være plads til begge sider af sagen. Løbeturen behøver ikke at være obligatorisk, dag ud og dag ind, men lidt motion en gang imellem skader dog ikke. Vi skal også have lov til at spise usundt en gang imellem, bare ikke hele tiden.