Med corona-pandemiens indtrængen er der mange ting i vores hverdag, der har forandret sig. Vi har oplevet begreber som samfundssind, forsamlingsforbud og brug af masker i det offentlige rum. Før var vi mere bekendt med masker på sygehuse eller i asiatiske storbyer, men pludselig var det en ting, der blev naturligt for os. Men efter længere tids brug af masker, har vi oplevet nye problemer i hverdagen, nemlig hudirritation. Det har skabt et helt nyt fænomen kaldet ”Maskne”, som er en form for akne, man oplever efter at have en maske på i længere tid ad gangen. Der er selvfølgelig mest tale om irritation omkring mund og hage, hvilket ofte kan give stort ubehag for personer, der har maske på i 8 timer ad gangen. Men hvorfor er det pludselig blevet et problem? Bliv klogere på det her, og hvad der kan afhjælpe problemet.

Maskers påvirkning af huden

Når man ånder ud, er éns ånde fyldt med fugtige partikler. Hvis man har maske på, skaber det derfor et fugtigt miljø omkring éns hage- og mundregion, og det påvirker huden. Specielt hvis man har tendens til tør eller sart hud. Derudover kan gnidningen fra mundbindet, mod huden, skabe en friktion, der gør at huden bliver irriteret. De to ting kombineret giver nu mange danskere problemer med rødmen og urenheder i huden, hvor mundbindet sidder. Hvis man har fået ”maskne”, handler det derfor om at behandle sin huden så blidt som muligt. Man bør derfor behandle området med blødgørende hudplejeprodukter, og undgå at kradse i det påvirkede område. Man skal have huden tilbage i en balance, hvor den kan blive modstandsdygtig.

Hvad kan man gøre for at undgå ”maskne”?

Det er vigtigt, at man har et mundbind af en bestemt kvalitet. Man kan f.eks. overveje at bruge mundbind af blødt materiale, så der er en større bevægelighed i selve mundbindet. Er mundbindet lavet af et meget stift materiale, har det tendens til at kratte imod huden, og skabe irritation. Hvis man derimod bruger mundbind, der er mere løse i strukturen, gør det også at huden ikke lider så meget under friktion, og at ventilationen er bedre. Derfor opnår man en stor fordel i at vælge kvalitetsmundbind, fremfor billige mundbind. Samtidig er beskyttelsen mod COVID-19 også bedre. Man bør derfor altid gå efter CE-mærkede mundbind.

Beskyt dig selv med CE-mærkede engangsmundbind.