Hvis du gerne vil have dit eget sminkebord, hvor du kan sidde og tage make-up på, er det vigtigt, at der er noget godt lys fra en loftslampe, så du kan se, hvad du laver.

Har du altid drømt om at have dit eget sminkebord, lige som i filmene, hvor du kan sidde og tage make-up og smykker på, inden du skal ud af døren? Det er faktisk ikke så svært for dig at skabe et perfekt sminkebord – også selvom du ikke har så meget plads. Du kan nemt finde et lille bord, en stol og et stort spejl i de fleste bolighuse. Når du har sat det op derhjemme, er der dog stadig en vigtig ting, der mangler – lamperne.

For at skabe et ordentligt og velfungerende sminkebord er du nødt til at have nogle gode lamper. Lyset er afgørende for, at du får lagt din make-up helt perfekt. Er der for mørkt i rummet, kan du komme til at lægge for meget på, så det ser alt for voldsomt ud, når du kommer ud i dagslys.

Hvis du skal kunne sidde ved sminkebordet og plukke øjenbryn, har du også brug for, at der er ordentligt lys. Et bord, et spejl og en stol er derfor ikke alt, hvad du har brug for.

Vælg lamper, der hænger ned fra loftet

Det nemmeste er selvfølgelig, at du køber en bordlampe og stiller den på bordet. Det er der dog to problemer ved. For det første kommer den til at blokere for en del af spejlet og optager plads på dit bord, så du ikke kan have lige så mange cremer, parfumer og æsker med smykker stående.

For det andet giver lampen kun lys på den ene side af dit ansigt. Medmindre du sætter den i midten, men så kan du jo slet ikke se dig selv i spejlet. Hvis du sætter to bordlamper på dit sminkebord, så du kan lyse dit ansigt op fra begge sider, kommer de til at optage endnu mere plads.

Det smarteste vil derfor være, at du køber en eller to loftslamper eller pendler og hænger dem lige over dit sminkebord. Det er med til at gøre, at du får et rigtig godt lys, når du sidder ved bordet.

loftlamper

Disse pendler kan du vælge til dit sminkebord

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke loftslamper og pendler du vil vælge til dit sminkebord. Det vil dog se pænest ud, at det ikke er nogle, der er alt for store og bombastiske. Det kommer til at stjæle fokus fra resten af rummet og ikke mindst det flotte sminkebord, du har fundet.

Derudover kan det være en god ide at vælge nogle feminine lamper, der passer til dit sminkebord. Det kan næsten ikke undgå at være feminint, lige meget hvilken form for bord du vælger. Feminine lamper fås i mange forskellige former, kører du en retrostil i dit hjem, kan du for eksempel vælge en rund trælampe med en farvet ledning.