Det er ikke os alle, der fra naturens side er velsignet med lange, voluminøse vipper og fyldige, velformede bryn. Det er der i og for sig heller ikke noget galt med, men derfor kan vi stadig godt drømme om det en gang imellem. Læs her, hvad du kan gøre for at forbedre dit brow- og lashgame.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan få dine bryn og vipper til at se ud af mere. Du kan gøre det både naturligt, kemisk, midlertidigt eller permanent. Det hele handler om at finde den løsning, der passer bedst til dig.

Serum til vipper og øjenbryn

En af de mest populære metoder til at få lange vipper og fyldige øjenbryn på er serum. Du kan få vippe- og brynserum, som både stimulerer vækst og mindsker tab.

Vippeserummet fås i mange forskellige varianter – hvad end du vil have det som mascara eller som en sovegel. De mest effektive er geler, som du påfører, inden du skal sove, og som fungerer som vippelim. De gør altså, at du ikke taber dine øjenvipper. Det betyder, at de gror længere, end de ellers ville.

Øjenbrynsserum er en smule mere simpelt. Det sørger blot for at stimulere væksten i dine bryn. Det er altså helt perfekt til dig, der måske ikke har så meget øjenbryn at gøre med.

Extensions til øjenvipper

En lidt mere semipermanent løsning til dine vipper kan være at få lavet øjenvippeextensions. Det er efterhånden en mere og mere populær metode blandt dem, der har korte øjenvipper. Med øjenvippeextensions får du simpelthen individuelle vipper limet på dine naturlige vipper. Disse holder i helt op til 5-6 uger ad gangen, før de falder af sammen med dine egne vipper.

Hvis du ikke har brug for længere vipper, kan en mulighed også være en semipermanent øjenvippebukning. Det kaldes et ’eyelash lift’ og ordnes rimelig hurtigt med en silikoneform og en øjenvippelim. Dette buk holder også i mange uger, inden det langsomt begynder at rette sig ud igen.

Der er mange steder, der efterhånden laver eyelash extensions, herunder både hos kosmetologer og frisører. Du kan dog også vælge at få lavet dine extensions hos en specialiseret lashbar. Læs mere om det her.

Microblading til øjenbryn

Hvis du gerne vil have en permanent løsning til dine øjenbryn, kan microblading være svaret. Flere og flere saloner tilbyder efterhånden dette alternativ til tatoverede øjenbryn – og ikke uden grund. Det er nemlig en mere naturligt udseende måde at få fyldige øjenbryn på.

Ved microblading anvendes en særlig teknik, hvor hvert enkelt hårstrå tatoveres på huden. De fleste steder gøres dette relativt smertefrit eller med bedøvelsescreme. Microblading giver et super naturligt udseende, fordi de små strøg med maskinen giver en illusion af rigtige hårstrå.

Der er forskel på varigheden af dine microbladede øjenbryn. De fleste saloner anvender en semi-permanent farve, men enkelte anvender en permanent. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker.

Der er altså mange muligheder for at få opfyldt drømmen om lange, lækre vipper og fyldige øjenbryn – det er blot at vælge den metode, der passer dig bedst.