Det er faktisk ikke muligt at give et entydigt og konkret svar på, hvordan en synstest bliver udført. Det skyldes, at det ikke er den samme fremgangsmåde, der bliver brugt hver gang. Tværtimod er det faktisk noget, der adskiller sig en del fra person til person.

Årsagen til dette er naturligvis, at en synstest altid bliver udført med udgangspunkt i dig og dine behov. Derfor tilbyder langt de fleste optikere at udføre en synstest, der harmonerer med dine ønsker. Dog er der en fremgangsmåde, der bliver brugt i de fleste tilfælde.

Starter ofte med spørgsmål

Det er meget normalt, at en synstest bliver startet med en række spørgsmål, der handler om dit syn. Dette handler om, at optikeren gerne vil have en idé om, hvordan dit syn er i det daglige. Derfor vil du blandt andet blive spurgt, om du oplever synsbesvær til daglig.

Når disse spørgsmål er blevet besvaret, er det tid til at foretage den egentlige test. Dette består af en række forskellige målinger og test af dine øjne og dit syn. Hvad der konkret bliver udført i denne forbindelse varierer ikke blot fra situation til situation, men også fra optiker til optiker.

Du får altid resultaterne med det samme

Når du har fået udført en synstest, er det muligt at få resultaterne med det samme. Det betyder, at du ikke bliver nødt til at vente i dage eller uger, inden du modtager et svar. Derfor ved du også med det samme, om det vil være en god idé at investere i et par briller eller kontaktlinser.

Hvis du i forvejen bruger enten briller eller linser, betyder det ikke, at du ikke skal gå til synstest hos din optiker. Derimod er det faktisk vigtigt at gøre dette løbende, da dit syn gradvist bliver dårligere. Derfor kan der være behov for at overgå til andre linser eller glas i dine briller.

Hvad koster en synstest?

Det er svært at give et konkret svar på dette, da det er noget, der varierer en del fra optiker til optiker. Flere steder tilbyder de dog at gøre det ganske gratis. Bor du f.eks. i Køge eller omegn, er det muligt at få udført en gratis synsprøve i Køge hos Ken Briller.

Her er det naturligvis vigtigt at slå fast, at der ikke er et krav om, at du køber noget bagefter. Selvom testen viser, at du har brug for briller, er du ikke tvunget til at købe et par briller samme sted. Det vil dog være god stil at gøre, da de uden beregning har udført en test af dit syn og dine øjne.-----------------------------------------------------------------------

Beautyblock Præsenterer: Danske Garnbutikker


Rito

Rito forhandler garn og hobbyartikler - KLIK HER (De siger: "Det er nemt og billigt at købe online hos Rito")

Strikkes

Strikkes har et stort udvalg af garn, strikkeartikler og opskrifter - KLIK HER

StofGiganten

StofGiganten forhandler et stort udvalg af metervarestoffer både almindelige og økologiske, snitmønstre og sytilbehør - KLIK HER (Noter lige dette er en stofbutik - ikke en garnbutik)

 

Håber du finder det du skal bruge 🙂

Find flere lokale muligheder her.