Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Sengen er det absolut vigtigste møbel i soveværelset. Hvis dette møbel ikke spiller, så er der lang vej igen for at skabe et perfekt og personligt præg i rummet. Men hvad skal der til for at gøre sengen mere spændende, speciel og moderne? 

Der er mange fremgangsmåder til, at du kan få den helt rette seng til at pryde dit soveværelse. Her er der især to overvejelser til sengen, som du bliver nødt til at tage med dig, når det kommer til at danne en perfekt harmoni i soveværelset med sengen som centrum.

Sørg for den rette kombination mellem komfort, design og udtryk

En god seng. Hvad består den egentlig af? Først og fremmest bør du selvfølgelig ligge behageligt på den bløde madras. Du bruger trods alt en stor del af dit liv på at sove i din egen seng. Når det er sagt, kan du sagtens både have en seng, der føles som en lyserød sky og giver rummet personlighed. 

I forbifarten må du nemlig ikke glemme, at formen og detaljerne ved sengen har en stor indflydelse på udtrykket, som dit soveværelse afspejler. Små detaljer som sengebenene kan for eksempel være det, der binder sengen sammen med resten af værelset. 

Et andet eksempel finder du i sengerammer. Din personlige indretningsstil kan virkelig skinne igennem, hvis du tilføjer en unik sengeramme til din seng. Der findes nemlig adskillige former for sengerammer, så der vil utvivlsomt være en, der falder i din smag!

Farvevalg, farvevalg og farvevalg

Skal dit soveværelse være lyst og farverigt? Eller er du mere til en hyggelig og afdæmpet stemning? Selvom sengerammer danner rammen for sengen, så vil din beslutning i forhold til farvevalget danne rammen for soveværelsets stemning og udtryk. 

Først og fremmest skal du tage en beslutning om farven på sengerammen. En mørk farve fungerer sublimt sammen med den hvide madras, mens en lysere træsort vil være mere opfriskende. 

Derefter skal du træffe en beslutning omkring farverne på dit sengebetræk. Ofte kan man godt glemme, at sengebetrækket alligevel dækker en forholdsvis stor overflade i soveværelset. Den perfekte kombination mellem farven på sengerammen og farven på sengebetrækket kan virkelig få soveværelset til at afspejle en helt unik og personlig stemning.

Afslutningsvis bør du tage et overordnet farvevalg, når det kommer til soveværelset i sin helhed. Du kan muligvis vælge at farve en væg i en anden kulør, eller du kan vælge at få et farverigt gulvtæppe for at skabe en kontrast til et ellers mørkt rum. 

Brug sengen som udgangspunkt for din indretning i soveværelset

En perfekt sengeramme og et spændende farvevalg kan række langt i forhold til at give soveværelset et personligt præg. Så længe du træffer nogle gode beslutninger i forhold til din seng, kan du altid eksperimentere med de andre elementer i rummet. 

På grund af størrelsen er det ofte svært at rykke rundt på sengen eller ændre på dens detaljer. Derfor er det nemmere at bruge den moderne, unikke og personlige seng som centrum for indretningen, når du skal dekorere og personliggøre dit soveværelse.