Hvem glæder sig ikke til sommer? De lange, solrige dage, afslappende strandture og mindeværdige udendørsfester. Sommeren er vidunderlig, men det er også en tid, hvor dit hår er særligt udsat. Solens stråler og saltvandet er nemlig direkte medvirkende til at udtørre og ødelægge hårstråene, og varmen kan medføre skæl og tør hovedbund. Men bare rolig: I denne guide forbereder vi dig til at komme gennem sommeren med det skønneste, velplejede hår.

Denne artikel er sponsoreret og skrevet i samarbejde med specialisterne i Extensions fra Dream Extensions på Vesterbro i København.

Solens stråler

Tænk at forberede dit hår til solen, ligesom du gør din krop klar til en varm og solrig dag med solcreme. Håret fortjener også solbeskyttelse, for solens stråler påvirker dine hårstrå, og kan resultere i ”skøre” hårstrå, spaltede spidser og krusede lokker. Det kræver selvfølgelig en anden tilgang at beskytte håret for solen, end at smøre den ind i creme ligesom din krop.

Det skal du gøre:

Invester i et produkt med solbeskyttelse til både hår og hovedbund. Det er vigtigt, at du masserer produktet ned i hovedbunden, og ikke nøjes med at spraye solbeskyttelse i længderne. Kig gerne efter produkter med antioxidanter, som for eksempel solsikkeekstrakt, der er med til at beskytte hovedbunden mod solens skadelige stråler. Det er en god idé at købe en spray, som du have med dig i tasken. Derudover kan du med fordel gå med en hat eller vikle et tørklæde rundt om håret, præcis ligesom din krop er beskyttet mod solen, når du har tøj på.

Saltvand skader håret

Det er forfriskende med en dukkert i havet, men det er ikke en særlig tilfredsstillende oplevelse, når du midt på sommeren oplever, at både dit hår og din hovedbund virker helt udtørret. Saltvand suger alt fugt ud fra dine hårstrå, og det medvirker til at håret lettere knækker, samt at der dannes skæl i hovedbunden. Dine lokker bliver filtrede og kommer til at se livsløse ud – og det passer ikke særligt godt sammen med en smuk sommerglød.

Det skal du gøre:

Den gode nyhed er, at der heldigvis er masser af gode råd til at redde dit hår efter saltvandets indtrængen. Først og fremmest skal du anskaffe dig en rigtig god leave-in-balsamspray, som du altid kan opbevare i din strandtaske. En leave in-balsam eller conditioner kan du spraye i håret flere gange om dagen, og det er med til at holde håret fugtigt og blødt, og minimerer saltvandets virkning på håret. Inden en strandtur kan du forberede dit hår til solens stråler ved at anvende produkter, som er specialdesignet til at virke som solcreme for håret. Et pre-sun produkt er særligt uundværligt for dig, som farver håret, for saltvand har også den kedelige effekt, at det kan misfarve farvet hår. Ligesom du behandler med after-sun til kroppen efter en dag på stranden, bør du også give dit hår den omsorg og forkæle det med en nærende, fugtgivende maske, der virker som guf for håret. Blødgør lokkerne i hårmasken og bland eventuelt lidt honning i blandingen, da honning er med til at genopbygge fugten og give glans til håret.