Hvad enten det er en kæreste eller et familiemedlem, så vil man oftest gerne gøre, hvad man kan, for at gøre dem glade. I den forbindelse, så ledes tankerne nemt hen imod at give en gave, for at vise, hvor meget man holder af personen. Det at give gaver er for mange bedre, end at få dem. Der er ikke meget, der kan overgå når man ser glæden i andres øjne, når de åbner en gave man har tænkt længe over. Det er dog ikke altid lige nemt at finde den HELT rigtige gave. Derfor er her en kort gennemgang af de forskellige gave-anledninger, samt inspiration til forskellige gaver til enten ham eller hende.

Anledningen

Der findes heldigvis mange forskellige anledninger, hvor man kan give gaver til dem man holder af. Der er ud over de normale anledninger, som f.eks. juleaften og fødselsdage, også bryllupsgaver, konfirmationsgave, Valentins gaver osv.

Selvfølgelig behøver man i virkeligheden aldrig en officiel anledning, for at give en gave til en man holder af. Det er ofte de gaver, der kommer ud af det blå, der giver de største smil. Alligevel er det en god ide at gøre sig tanker om, hvilken gave der ville passe bedst til den pågældende anledning. Hvis gaven er til kæresten, så kan det være at guldsmykker til kvinder eller et fint ur til manden er det helt rigtige valg.

Det kan dog være en god ide at gøre sig tanker om et budget for gaven alt afhængigt af, hvor tæt man er på personen. Selvom det ikke er prisen der afgør hvorvidt en gave er god eller ej, så kan det hurtigt blive en akavet situation. Hvis man eksempelvis kommer anstigende med en plade chokolade til sin bedste vens bryllup, så bliver det nok ikke kåret som den bedste gave. Omvendt ville det også virke underligt, hvis man gav et dyrt smykke til en person, som man sjældent taler med. Der findes dog en gave, der næsten altid er passende, og det er en flot buket blomster og en god flaske vin.

Gaveinspiration til hende

Ud over de klassiske gaver som smykker, blomster og vin, så findes der også alternative typer af gaver til hende. Noget der kan give anledning til gode minder, er gaver i form af spændende oplevelser. Det er igen vigtigt at afstemme gaven i forhold til, hvem den skal gives til. Der er eksempelvis ingen grund til at give et gavekort til bungeejumping, hvis modtageren lider af højdeskræk. Det er dog som tommelfingerregel lige meget hvilken oplevelse valget falder på, da det er en oplagt mulighed, for at få noget kvalitetstid med modtageren af gaven. På den måde skabe rammerne for gode minder.

Hvis man mangler inspiration til gaven til hende man holder af, så findes der heldigvis gode muligheder for at indsamle ideer på nettet.

Gaver til ham

De fleste mænd kan være svære at give gaver til, men det er bestemt ikke umuligt. Typisk er gaver, der består af praktiske ting, altid et hit. Det kunne for eksempel være udstyr til grillen, eller nye skjorter. For mænd gælder der det samme som for alle andre: de bedste gaver er ofte dem, som man kan deles om at opleve.

Alternativt kunne gaven til ham også være oplevelser, som han kunne dele med nogle af vennerne. Det kunne være en øl- eller whiskysmagning. Mulighederne er mange, men hvis der stadig mangler inspiration, så findes der også gode hjemmesider med inspiration til gaver til ham.