Der er i dag mange mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse. Det kan for eksempel være bulimi, der er kendt som ”den usynlige spiseforstyrrelse”. Det skyldes, at mange, der lider af sygdommen, kan opretholde en normalvægt, selvom de kaster op flere gange dagligt. Det er dog stadig meget usundt for kroppen at lide af sygdommen, selvom du ikke bliver meget tynd. Mavesyren fra dit opkast er for eksempel med til at ødelægge dine tænder. Derudover er det selvfølgelig meget usundt for dit mentale helbred at leve med en ubehandlet spiseforstyrrelse.

Det er derfor en god ide for dig at få styr på den så hurtigt som muligt. Mange har svært ved at indrømme det, når de lider af en spiseforstyrrelse. Det gælder både i forhold til omverdenen og overfor sig selv. Når du skal have behandling, er det første skridt selvfølgelig, at du starter med at indrømme over for dig selv, at du virkelig er syg.

Disse ting kan være tegn på, at du har bulimi

Der kan være flere forskellige tegn på, at du har bulimia nervosa, som bulimi kaldes på latin. Det betyder nervøs overspisning, og det er netop det, som mange mennesker gør, når de har bulimi. De overspiser, og så kaster de maden op bagefter. Hvis du kan genkende det fra dig selv, kan det selvfølgelig være et klart tegn på, at du har bulimi.

Andre tegn kan være, at du har et overdrevet fokus på, hvordan du ser ud. Det kan være, at du føler, at du er for tyk, selvom du egentlig ikke vejer for meget. En af måderne du kan afhjælpe problemet er ved hjælp af kostvejledning mere specifikt Food Fix, som du kan læse mere ved at klikke på linket.

Det kan også være, at du har en meget enten-eller tankegang i forhold til mad. Der er noget mad, som det er i orden at spise, og der er noget mad, som du ikke må spise.

Få gode råd til, hvordan du skal begynde at spise normalt

Når du har bulimi, vil du ofte helt have smadret din fornemmelse af, hvad din krop har brug for af mad. Du har et så sort og hvidt syn på mad, at du ikke længere kan finde ud af, hvad det er i orden at spise, og hvad det ikke er i orden at spise. Det kan derfor være en god ide, at du begynder at gå til kostvejledning sideløbende med, at du er i behandling for bulimi. En kostvejleder kan hjælpe dig med at lægge en plan for, hvordan du skal spise, så du får vendt dit syn på mad.

En af dem, der både hjælper folk med spiseforstyrrelser, og folk, der har været på mange slankekure, og som derfor også har et forskruet blik på mad, er Food Fix. Det er en kostvejledningsservice, hvor der er fokus på at give din krop det, som den har brug for. Det handler derfor ikke om at skære noget fra, men om at have fokus på alt det, der er rigtigt for din krop.

Et behandlingsforløb mod bulimi starter hos din egen læge

Det er selvfølgelig ikke nok, at du bare går til en kostvejleder, når du gerne vil af med din spiseforstyrrelse. Selvom en kostvejleder kan hjælpe dig rigtig meget, bør du også kontakte din egen læge. Det kan virke mere forpligtende for nogle, at de skal tale med deres egen læge om, at de tror, at de har en spiseforstyrrelse. Men det er noget, som det er rigtig vigtigt, at du gør.

Hvis din egen læge vurderer, at du har en spiseforstyrrelse, kan han eller hun henvise dig til en psykolog eller et behandlingscenter for folk med spiseforstyrrelser. På den måde kan du nemt komme videre med din behandling af din sygdom. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig.

Et tilbud som kostvejledning vil i nogle tilfælde være noget, som du selv skal betale for. Når du har henvendt dig til din egen læge, har du mulighed for at finde ud af, hvilke behandlinger du kan få gratis. Det er også en god mulighed for dig. Det skal ikke være prisen på behandlingen, der stopper dig.