Året viser 2020, og et årti er for et par uger siden netop begyndt.

Det er nu at vi alle ser en god mulighed for at blive vores bedste selv.

Jo bedre vi passer på os selv, jo større er chancerne for at vi kan leve lige det længere. Udover at vi kan leve længere, så forbedrer det i høj grad også vores livskvalitet, hvis vi passer på os selv og vores kroppe hver dag.

Men er det overhovedet nødvendigt med nytårsforsæt, og hvorfor kalder vi det ikke bare en almindelig ændring?

Nytårsforsæt?

Forandring fryder, og kommer helt automatisk i livet. Fremskridt derimod skal du selv kæmpe og gøre noget for.

Så hvad skal vi egentligt blive bedre til i det nye år. Først og fremmest så skal vi nok begynde realistisk.

Vi kan ikke både starte med at træne, tabe os 20 kilo, stoppe med at ryge og blive bedre til at stå tidligt op på en gang. Det er svært at få vaner, og det tager kroppen og sindet op imod 16 uger at danne en ny vane – 16 uger hvor, at du skal være konsekvent vel og mærke. Det tager derimod væsentligt kortere tid at gøre op med en gammel dårlig vane. Men du kan ikke gøre det hele på samme tid, så du skal starte ét sted.

Men faktisk så viser undersøgelser at resultaterne kommer, hvis du bare er en smule konsistent i det, som du foretager dig.  

Så er det overhovedet en god idé med nytårsforsæt?

Ja det kan det være, hvis du ser starten på det nye år som en mulighed for at fokusere. Det kunne du også gøre på en helt almindelig onsdag egentligt. Det handler bare om, at du skal vælge at starte.

Det er tilladt at ændre sig til det bedre for at få det bedre

Når det kommer til sundhed og velvære så handler det kun om dig. Det er tilladt at gøre lige præcis det, som du mener vil skabe en større livsværdi og kvalitet for dig – også hvis det er mere rettet imod dit selvværd fremfor din krops fysiske tilstand.

Er du bare pisse træt af de ekstra kilo, så gør noget ved det. Er du træt af din krop, så kan du ændre. Du skal bare huske at dine valg skal tages med omhu. Så har du altid drømt om at få lavet bryster med eget fedt eller implantater så gør det.

Din krop er din krop, og det er kun dig, som skal leve i den hver eneste dag.

På samme måde så skal du passe på dit sind. Så hvis du altid har for travlt, så skru ned. Du er den vigtigste i dit liv.

Ramt af trangen til at lave om på det hele

Er du ramt af trangen til fornyelse? Trænger du til at bryde med nogle bestemte rammer, eller er det bare tid til at ændre det hele derhjemme nu?

Ændringer derhjemme kan være en dyr omgang. Du kan få et lån til privatperson mange forskellige steder, hvis du står og skal ændre det hele lige nu, og ikke har pengene til rådighed nu og her.

Ændringer kan tage tid, og du behøver ikke nødvendigvis at gøre det hele på en gang.

Det nye år og årti er en mulighed for at foretage nogle ændringer. Men den 1. januar 2020 var bare en almindelig onsdag ligesom de 52 andre, som der er om året.

Så slap af og nyd det. ”New yer, new me” er ikke en nødvendighed.