Sponsoreret indlæg

Lymfedrænage er en blid og behagelig massageform, som hjælper lymfesystemet på vej

Går du op i selvforkælelse, og er du vild med at finde nye teknikker til at pleje dig selv på? Hvis det er tilfældet, vil du garanteret finde lymfedrænage interessant. Det er en massageteknik, hvor man let masserer huden for at hjælpe lymfevæsken på vej. Kroppens lymfesystem er en afgørende del af immunforsvaret, da væsken hjælper med at bekæmpe infektioner. Har man for eksempel fået en vabel, er det lymfevæske, der løber til.

Plej dig selv med en lymfedrænage massage

Nogle holder af at gøre brug af lymfedrænage, da det er en utrolig behagelig massageform, hvor andre er afhængige af lymfedrænage for at holde væskeophobninger på afstand. Der kan nemlig opstå blokeringer i lymfekirtlerne, som gør, at lymfevæsken ikke kan komme videre. Dette kaldes også et lymfeødem. Her hjælper massagen med at skubbe væsken videre i systemet.

Efter en lymfedrænage massage vil kroppen føles dejlig afslappet, ligesom du måske vil opleve, at du har brug for at drikke en del væske. Huden vil også se mere frisk og glødende ud, fordi blodomløbet sættes i gang sammen med massagen.

Lymfedrænage – det er nemt og enkelt

Det allervigtigste, du skal være opmærksom på, når du laver en lymfedrænage, er at bruge blide bevægelser. Hvis du begynder at trykke for hårdt på huden, går det behagelige og afslappende af behandlingen. Du skal blot lige så stille hjælpe lymfesystemet på vej ved at stryge fingrene med et let tryk hen over huden. Du skal bruge hjertet som kompas. Det vil sige, at du fx ved ben og arme stryger opad. I ansigtet skal du være opmærksom på, at lymfekirtlerne sidder ved øret/halsen, så her skal du stryge udad og nedad – væk fra munden og næsen. Den kan være en god idé at bruge et gua sha redskab, som giver et let, men ikke for hårdt tryk. Et andet godt tip er at holde lidt igen på huden med den anden hånd, så du hjælper huden på vej.

Er du blevet hooked på en lymfedrænage behandling, men orker du ikke at stå for massagen selv? Så kan du med fordel tage fat i Privatklinikken Ageless, som beskæftiger sig med alle former for hudbehandlinger, herunder lymfedrænage. De har træning i og viden om, hvordan behandlingen skal udføres korrekt.