De fleste har været i en situation, hvor den helt perfekte date bliver inviteret på middag og man derfor vil næsten vil give sin højre arm, for at gøre aftenen helt perfekt med den rette stemning og rolige omgivelser. De fleste af os, skal i første omgang vindes med hjertet – men bestemt også med maven. Det er lige præcis her den perfekte score middag kommer ind i billedet. Men hvilken ret kunne være perfekt til en date-night – få et rigtig godt bud her.

Skab de perfekte rammer

Når det kommer til en perfekt middag, så er det naturligvis vigtigt at have overvejet menuen og hvad man ønsker at servere for sin date. Dertil kommer de helt rette omgivelser, som er det dækkede bord og de tændte stearinlys. Skal det være romantisk med en dug og fine servietter, eller holder du det afslappet med det mere rå look. For at skabe lidt overblik over aftenen og middagen, kan man eventuelt sætte små og dekorative gadeskilte op – én ved hver kuvert, hvor man skriver menuen og de drikkevarer, som vil blive serveret i løbet af aftenen. Er der noget særligt arrangeret til aftenen, som for eksempel en Netflix film til senere, så kan den valgte film og noteres på skiltet. Det findes rigtig mange fine gadeskilte til formålet – blandt andet de fine, små gadeskilte passer perfekt til det dækkede bord.

Hvad skal vi spise?

Den helt perfekte date-middag findes i et utal af muligheder – skal det igen være en romantisk middag, eller holder I det mere ”low-key” og afslappet? En lækker ret, som jeg altid har haft held med – og som næsten aldrig går galt er en svampet risotto.

Ingredienser til den skønneste risotto:

  • 35 gram smør
  • 225 gram champignoner i kvarte
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 deciliter risottoris
  • 4 deciliter grøntsags bouillon
  • 3 deciliter revet parmesanost
  • ½ teske groft salt
  • Friskkværnet peber

Pynt: Friskrevet parmesanost, stegte champignoner og noget frisk rosmarin

Smelt 10 gram smør i en tykbundet gryde og steg champignonerne heri. Efter champignonerne er blevet gyldne, tages de op af gryden. Kom de resterende 25 gram smør i gryden og svits herefter løget, indtil det bruner og hæld risottorisene i og svits et halvt minut mere. Hæld bouillonen i og kog risene på svag varme indtil risene er møre. Vend herefter de lækre champignoner i risene – gem nogle til pynten, sammen med osten og smag til med salt og peber. Anret herefter din date-middag på tallerkner og pynt med lidt parmesanost.

Ved siden af kunne et lækkert focaccia og en sprød salat være den perfekte kombination til den bløde risotto.

Til enhver perfekt date, mener jeg, at der hører en sød og lækker dessert til. Til kaffen kan du derfor med fordel servere denne lækre og sprøde rabarberkage, der passer perfekt til en dejlig kop kaffe.

Velbekomme og rigtig god date!