Vinterens kulde er med til at gøre os alle godt vinterdeprimerede. Vi trænger alle til en lang ferie sydpå med masser af D-vitamin. Dog er det ikke alle, som har det økonomiske frirum, eller blot kan tage fri fra arbejde og livets andre forpligtelser. Men betyder det, at du ikke kan forkæle dig selv her i kulden? Selvfølgelig ikke. Vi giver dig en række tips til, hvordan du kan få lidt ekstra forkælelse i hverdagen.

”Uden mad dur helten ikke”

Uden mad kan mennesket ikke leve. Dog er der stor forskel på mad. For at få lidt ekstra hverdagsglæde, så sørg for, at du får sund og varieret mad hver dag. Glem alt om Nettos færdigretter, og sæt tid af til at tilberede alle dine måltider. Dels er det sundere, men det smager også bedre. Prøv også at forkæl dig selv, ved at lave dit yndlingsmåltid på en helt normal onsdag. Glæden ved et godt måltid, kan hjælpe dig gennem en uge fyldt med arbejde. Sørg desuden for, at du følger Sundhedsstyrelsens råd om at spise 600 gram frugt eller grønt om dagen. Dertil skal du huske at få alle de vitaminer og mineraler, som din krop har behov for. Hvis du er i tvivl, om du får nok af alle de sunde ting, så sørg for at få styr på din helsekost og dine kosttilskud. Sund mad vil resultere i, at du får mere energi og overskud i hverdagen.

Plej dig selv

En måde at forkæle dig selv på, er ved at huske at pleje dig selv. Det er svært at finde tid til sig selv i en travl hverdag. Dog kan det gøre en verden til forskel, så sørg for at sætte minimum en af ugens aftener af til dig selv. Om din selvforkælelsestid skal gå med et langt karbad, en lækker ansigtsmaske eller noget helt tredje, er op til dig. Du kan med fordel også pleje dine hænder og købe en ny skraber til din barbering. Plejning af dit udseende vil resultere i en højere selvtillid og dermed vil du opnå mere glæde i hverdagen.

Indret dit hjem optimalt

Når du ikke er på arbejde, befinder man sig ofte i sit hjem. Det er derfor vigtigt, at dit hjem er med til at skabe glæde i hverdagen. Dertil er indretningen af dit hjem vigtigt for dit helbred. For eksempel kan man med fordel indrette et hyggehjørne et sted i sit hjem. Det kræver ikke mere end ét hjørne af dit hjem til at lave en god hyggekrog. En idé kan være at indrette dit hyggehjørne med en dekorativ stol, et blødt sengetæppe og en fin lampe. Det vigtigste man skal huske på, når man indretter et hyggehjørne, er blot at det skal passe til, hvordan DU slapper mest af.

Endogså er placeringen af dit spejl ligeledes vigtig. Det gælder om at placere spejle overfor et vindue. På den måde reflekterer det naturlige lys ind på spejlet og giver illusionen om et større rum.

En anden vigtig ting du skal huske på, når du indretter dit hjem er belysning. Dårlig belysning kan være med til at udvikle hovedpine og i værste tilfælde stress. Så investér i god belysning, som passer til formålet. For eksempel skal man bruge skarpt lys til garderoben for at skabe overblik samt til det sted, hvor man læser. God belysning holder i mange år og er med til at dekorerer dit hjem. Så hvad med at investere i en smuk fjerlampe eller en smart pendel? Mulighederne er mange.