Når du gør dette, vil du nemlig kunne tilberede en masse sunde og proteinholdige retter, som er med til at øge din muskelmasse endnu mere, når du styrketræner. Proteinpulver kan naturligvis sagtens indtages som shakes sammen med noget som simpelt som vand. Men dels kan dette godt blive en anelse trivielt og kedeligt i længden, og dels har din krop selvfølgelig også brug for en række af de nødvendige næringsstoffer, som findes i ”almindelig” mad.

I denne artikel kigger vi nærmere på en række af de retter, som du med fordel kan tilberede ved hjælp af proteinpulver som ingrediens i maden.

Morgenmad med proteinpulver

Vi begynder ved begyndelsen; nemlig morgenmaden, som er dagens første måltid.

Der er selvfølgelig ingen regler for, hvad du spiser til morgenmad, men de fleste af os foretrækker nok en række bestemte retter frem for andre – hvem gider at spise en kyllingefilet sammen med morgenkaffen? Nej, vel?

Til gengæld kan du med fordel indtage en portion lækker og frisk skyr, som du blander proteinpulver op i. Skyr indeholder i forvejen relativt mange proteiner, og det er derfor en oplagt ret at starte dagen på.

Frokost med proteinpulver

Til frokost kan du spise hjemmebagt rugbrød eller grovbrød bagt med proteinpulver. Som pålæg kan du tilmed supplere med peanutbutter (de sundere af slagsen), hvori du også kan opblande proteinpulver for at øge dit indtag af dette.

Det tager naturligvis et par timer hver søndag middag og eftermiddag, hvis du ønsker at bage dit eget hjemmelavede brød med proteinpulver, men til gengæld kan du bage en masse brød for forskud og fryse det ned, og efterfølgende tage det op af fryseren i løbet af ugen.

Aftensmad med proteinpulver

Der findes et utal af retter med proteinpulver, som egner sig til aftensmaden. For at nævne et par stykker kan du f.eks. bage din egen hjemmelavede pizza med proteinpulver, og du kan tilmed lave en proteinpulverbaseret tomat- eller broccolisauce, som du kan smøre ud på pizzaen.

Derudover kan du lave madpandekager og tortillas bagt med proteinpulver, hvormed du får et højt og godt indtag af pulveret. Sørg desuden gerne for at indtage en masse grove grøntsager og fedtfattig, proteinholdigt kød sammen med dine proteinpandekager.

Sunde snacks med proteinpulver

Ønsker du at lave nogle proteinsnacks, som du kan spise i løbet af dagen som mellemmåltider, findes der heldigvis også en masse gode opskrifter og retter på det punkt.

For blot at nævne nogle få, kan du f.eks. bruge proteinpulver til at lave proteinbars, proteincookies, proteinpandekager og proteinbrownies.

Mulighederne er mange, og det er helt op til dig egen kreativitet og evner i køkkenet at finde på, hvilke retter du ønsker at blande din proteinpulver i.

Har du selv gode bud på retter med proteinpulver som ingrediens?

Del gerne dine egne opskrifter og bud på lækker proteinretter i en kommentar herunder.

På den måde hjælper du andre engagerede styrketrænere og sportsudøvere med at spise alternative, sjove og sunde proteinmåltider.