Er du ved at gå fra din partner, kan parterapi måske være med til at redde forholdet. Har du børn, er det i hvert fald værd for dig at overveje det, da et brud både vil være hårdt for dig og for dem.

Knager dit parforhold, tænker du måske, at det letteste vil være, at I bare går hver til sit. Hvis I ikke har børn, kan det da også være, at det er det. Men hvis I har børn, bør du kraftigt overveje at give dit parforhold en chance til. Det er nemlig virkelig hårdt for både dig og dine børn, hvis du bliver skilt, og I ikke skal se hinanden hver dag.

Måske kan du og din partner selv finde ud af at løse jeres problemer. Og så er det jo bare godt. Men hvis I er kommet så langt ud, at I overvejer at gå fra hinanden, kan det dog ofte være svært for jer selv at finde tilbage til jeres parforhold, som det var engang. Så kan I have brug for professionel hjælp.

I dag findes der heldigvis mange dygtige terapeuter, som I kan komme i parterapi hos. Det kan for eksempel være hos en terapeut som Michael Søderberg. Han kan hjælpe jer med at tale om jeres problemer på en måde, som I ikke selv har været i stand til. Dermed kan I opnå en bedre forståelse for hinanden, hvilket jo er afgørende for, at jeres forhold kan fortsætte.

Er parterapi noget for mig?

Måske er du ikke så meget for at tale om dine følelser og tænker derfor, at parterapi ikke er noget for dig. Men hvis du ikke fortæller om dine følelser, kan det være svært for din partner at sætte sig ind i dem. Derfor er det vigtigt, at du lærer at åbne op.

Det, at I er i en uvant situation hos en terapeut, kan netop være med til at bane vejen frem. En terapeut som Michael Søderberg holder ikke med nogen af jer, og han dømmer jer ikke. Hans neutralitet, upartiskhed og udenforstående syn på jeres forhold kan gøre, at I selv kan se på det med andre øjne.

At blive forældre forandrer jer

Når I bliver forældre, forandrer I jer. Det er naturligt, at I får nogle andre prioriteter og ser nye sider af hinanden. Ofte vil det være nogle gode sider, men for nogle kan det betyde, at de har svært ved at kende deres partner igen. Har du det sådan, kan det være, at du føler, at I ikke hører sammen længere.

En terapeut som Michael Søderberg kan hjælpe jer med at lære hinanden at kende igen på nye måder. Når I har børn, har I jo ikke lige så meget tid til hinanden, som I havde før. Det i sig selv kan også være med til at sætte parforholdet under pres.

Michael Søderberg kan tale med jer om, hvad I hver især savner i forholdet, så I forhåbentlig kan finde lysten til at være sammen igen. Både for jeres egen skyld og for jeres børns skyld.