Min mor har altid været glad for at stå i køkkenet, og hendes køkken er fyldt med alverdens maskiner. En af de nyeste er en Wilfa ismaskine.

Hun har haft en ismaskine i mange år, men hun har aldrig været tilfreds med den, og derfor blev den ikke brugt særlig ofte. Det ændrede sig dog den dag hun fik sin nye ismaskine. I modsætning til den gamle, så havde den indbygget kompressor, hvilket betyder at man bliver fri for at “planlægge” hvornår man laver is. En ismaskine med kompressor fryser isen imens at den arbejder. En ismaskine uden kompressor, skal have skålen i fryseren dagen før, så den opnår den rette temperatur.

Den nye Wilfa ismaskine har som sagt en kompressor, så i det i øjeblik den kom ind af døren, blev den taget i brug. Der var en gammel opskrift som der skulle laves, og det kunne ikke gå hurtigt nok. En jordbær og rarbarber is, lavet på fløde og mælk.

Jeg skal indrømme at jeg blev lidt overrasket over hvor meget den larmede, men da jeg havde vænnet mig til det, lagde jeg ikke mærke til det mere. Det var trods alt kun en times tid ca. at den skulle køre. Jeg kan ikke komme nærmere ind på opskriften da det er min mors hemmeligeopskrifter. Hun deler dem meget sjældent, der skal virkelig være noget ekstraordinært før at hun deler dem med en anden. Det er sådan hun er og det må man respektere, hvert fald hvis man vil smage på hendes lækre mad.

Lige så længe som jeg kan huske tilbage har min mor altid været glad for hjemmelavet mad. Det betyder rigtig meget for hende at det hele er lavet fra bunden af og at man ved hvad der er brugt i opskrifterne. Faktisk så betyder det så meget for hende, at hun startede sin egen køkkenhave for nogle år tilbage, hvilket hurtigt blev udvidet med et drivhus, så der er friske hjemmedyrkede ingredienser hele året rundt, og ikke kun om sommeren. Da jeg var barn havde hun også køkkenhave, men det tog for meget af hendes tid. Nu er hun blevet førtidspensionist og dermed er tiden ikke et problem mere.

Køkkenhaven og madlavningen er hendes liv nu, hendes helt store hobby. Det glæder mig at hun kan bruge så meget tid på noget som hun interesserer sig for. Det giver en bedre livskvalitet for hende, når der er noget hun kan gå op i, og det gør hun med liv og sjæl. Det er noget som alle deres gæster sætter stor pris på, for hvem kan ikke lide dejlig hjemmelavet mad og desserter. Jeg kan personligt finde på at aflyse aftaler når min mor har lavet is, bare for at kunne smage på isen. Det er noget jeg holder for mig selv, da jeg ikke er sikker på at det ville falde i god jord, hvis de fik de rigtige begrundelse for min aflysning at vide.