Bryllupskagen er ofte det, som gæster med spænding venter på en hel aften. For hvor stor og lækker er kagen og er der en flot figur på toppen, som brudeparret kan spise? Her på vores modeblog handler det mest om mode, men hvorfor ikke runde et andet kvindeemne med stil såsom bryllupper.

Bryllupskager er ofte lavet i etager og er præget af konservativ tænkning herhjemme – ofte i hvert fald. Altså noget med de samme ingrediens, som man kender det fra lagkager, og ellers en figur på toppen, som ikke er unik for lejligheden. Mange steder i udlandet giver man den lidt ekstra gas med altid spiselige figurer, vilde sukkerpapirer med tryk/fotos af brudeparret (der også kan spises) og så festlige farver, at man føler sig hensat til den vildeste cocktail-fest fra slutfirserne med Tom Cruise.

Men ikke alle konditorer tænker som for tre årtier siden, da ”nye” ingredienser såsom havtorn og andre bær fra det nye nordiske køkken er på vej frem som cremefyld, topping på kagen og andet godt. Bryllupskagen er så at sige blevet en trendy dessert som alt muligt andet – især i København, hvor trendsættere og kvinder med et højt forbrugsmønster bor.

Find en bryllupskage i København

Et af de mere kendte steder, hvor kvinder flokkes for at lære at lave bryllupskage selv eller shoppe en skræddersyet kage til livets store fest, ligger i en mere travl ende af København. Konditoriet hedder Strangas og drives af en prisbelønnet kok med en sød tand, der kan lide at bruge de lidt mere anderledes ingredienser og virkelige sætte gang i farverne, så vi kvinders æggestokke arbejder på højtryk (frit citat fra Paradise-Amalie).

Stedet har kun eksisteret i et par år, men har fine anmeldelser af brugerne på forskellige sites og diverse bloggere også. Et andet trick, når der skal findes et godt sted til kagen, er at kigge forbi og få lidt smagsprøver samt researche på bryllupskage pris onsite så at sige. Hvis der er tale om en mindre bager, er der nok ikke så mange valgmuligheder og styr på smagsprøverne som med en konditorkæde eller et specialsted som førnævnte, hvor der ikke laves andet end desserter og bryllupskager.

Hvis du driver din egen blog og har en del følgere (der ikke lige hedder Beautyublock.dk), kan der garanteret også være mulighed for at line et lidt større udvalg op, hvis du laver en aftale om at lave en redaktionel dækning på bloggen af din jagt på kvalitets-kage i storbyens jungle af trendsteder.

Med bryllupskagen hører der borddækning med til. Find inspiration til hvordan du pynter bordene til dit bryllup her.