Du har sikkert set de små, selvkørende airboards, der lige nu er det hotteste af det hotte, når det gælder gadgets. Airboards er på rekordtid blevet en gadget, som både børn og voksne elsker at udfolde sig på. Populariteten skyldes ikke mindst, at mange af de største stjerner inden for popmusik og film giver den fuld airboard-gas på de sociale medier.

Airboards er dét legetøj som alle, der er med på noderne, vil have fingrene i. Er du ikke helt klar over, hvad et airboard er, så giver vi dig forklaringen lige her. Et airboard er en slags elektronisk scooter, som du navigerer med din fødder.

Den kan minde om en segway, som du måske kender. Den er blot mindre, og så har den ikke et styr, du kan holde fat i, sådan som segwayen har. Men hvor segwayen aldrig blev den helt store folkelige trend, har airboardet taget verden med storm. Alle vil have fingre i det herlige legetøj.

Justin Bieber, Chris Brown, Snoop Dog og Iron Mike Tyson

Når Justin Bieber ikke har travlt med at synge popballader og knuse pigehjerter, hænger han ud med vennerne på airboards. Det samme gør hotte Chris Brown og den legendariske gangstarapper Snoop Dog.

Selv den gamle sværvægtsmester i boksning, Mike Tyson, har forsøgt sig på et airboard. Tysons forsøg faldt dog ikke helt så heldigt ud. Der ligger en virkelig morsom video af Tyson på Youtube, hvor han næsten ”knockouter” sig selv, fordi han ikke helt har styr på, hvordan man drejer og bremser. Tyson har det dog fint efter det lille uheld, og ifølge rygterne har han nu fået helt styr på teknikken, så han suser derudad ligesom de andre kendte.

Men de danske kendte kan også være med. Den danske ”twerkqueen” Louise har blandt andet lavet en supercool video, hvor hun twerker samtidig med, at hun kører på airboard. Det ser faktisk legende let ud, når Louise giver den fuld gas med numsedans samtidig med, hun drøner derudad på sit airboard.

Gør som de kendte – men øv dig først

Skal du i gang med at køre på airboard for første gang, skal du nok ikke kaste dig ud i twerking på airboardet imens. Koncentrer dig i stedet om at få den grundlæggende teknik på plads.

Her er Youtube også et godt sted med rigtig mange gode videoer, der giver dig et indblik i, hvordan du kommer i gang med at køre på dit airboard. Det er en rigtig god idé at se nogle af disse videoer, så du har styr på alle de basale ”moves”, inden du skal vise, hvor cool du er på dit board foran alle vennerne.

Tag også gerne en hjelm og et par knæbeskyttere på, når du kaster dig ud i at prøve airboardet for første gang. Så undgår du at slå dig alt for meget. Akkurat ligesom Tyson vil du helt sikkert tage et par styrt, inden du finder balancen og får helt styr på teknikken.

Du kan læse om den store Segboard og Airboard guide her.