At få børn er en af de største glæder i livet. Det medfører mange lykkelige og glade stunder samt gode minder, som man har med sig resten af livet. For at barnet skal blive trygt ved vand, kan det være en fordel at begynde at bade i hjemmet, inden man påbegynder svømmetræning. Hvis det er dit første barn, kan det være lidt grænseoverskridende at begynde at bade barnet selv i hjemmet i et badekar, da barnet stadig er skrøbeligt og nemt kan komme til skade.  

Et babybadekar kan gøre oplevelsen bedre for begge parter

Nogle mennesker har et almindeligt badekar som er egnet til at blive brugt af fuldvoksne mennesker, hvor størrelsen også er tilpasset dette. Dette er naturligvis for stort til et forholdsvis nyfødt barn og det kan være sværere at kontrollere, da barnet kan vælte til begge sider og slå sig og få skader. Udover dette kan barnet drukne i få centimeter vand og et uheld kan føre ubehagelige oplevelser med sig, som kan skræmme barnet, for at komme i vandet igen. For at være på den sikre side og for at undgå uheld i hjemmet, kan man med fordel investere i et babybadekar, som er egnet til håndvaske, så du får en god arbejdshøjde og man kan derved pleje sin baby på sikker vis. Det er nemt at sætte op, da der er ingen lynlåse eller knapper og karret folder sig selv ud, når du lægger det i håndvasken.  Udover at du kan pleje din baby på sikker vis er babybadekarret også let at transportere, da det let kan foldes sammen, så man kan nemt medbringe det i sommerhus eller på ferie. Babybadekarret er ikke modtagelig overfor fugt og det tørrer på få sekunder, hvilket gør det optimalt og nemt at bruge.

Hvordan bekæmper du frygten for at bade dit barn

Det kan være intimiderende at selv stå med barnet i enten babybadekar eller almindeligt badekar, da der kan ske ulykker i forbindelse med badet. Hvis du besidder en skræmmende fornemmelse af at bade dit barn alene i hjemmet, er der hjælp at hente. Det kan være du er bange for at der sker dit barn noget, at du mister kontrol over situationen eller bare have en generel frygt for at bade dit barn alene. Hvis du kan nikke godkendende til en frygt for dette, kan en psykolog i København hjælpe med at få fjernet denne frygt, så dit barn og dig selv kan have et dejligt bad. Det kan være svært selv at overvinde frygten, hvor professionel hjælp vil hjælpe dig med dette, så de ubehagelige og negative tanker bliver til positive.

Hvis barnet er bange for at komme i bad

Hvis dit barn er bange for at komme i bad og det skaber en utryghed for jer begge, vil et babybadekar hjælpe på dette, da barnet er i samme højde som dig og du har fuld kontrol over situationen, hele vejen igennem. Hvis barnets frygt påvirker dig i en høj grad at det medfører frygt for dig ligeså, vil hjælp udefra også medvirke til, at i begge får en god oplevelse med at barnet skal i bad.