Anne og Anders på sporet af det tabte land Dansk Vestindien

juni 11 2014, - - 0 Comments
Kukuk - over 3000 produkter - KLIK HER (garn, strikkeudstyr og hækleudstyr)
Rito - Rito forhandler garn og hobbyartikler - KLIK HER (De siger: "Det er nemt og billigt at købe online hos Rito")
Strikkes - Strikkes har et stort udvalg af garn, strikkeartikler og opskrifter - KLIK HER
StofGiganten - StofGiganten forhandler et stort udvalg af metervarestoffer både almindelige og økologiske, snitmønstre og sytilbehør - KLIK HER (Noter lige dette er en stofbutik - ikke en garnbutik)

Dansk Vestindien fik besøg af DR

I starten af maj dannede de tidligere danske øer rammerne om DR2’s udsendelse ”Anne og Anders på sporet af det tabte land”. Tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe har besøgt øerne for at grave i den danske historie, nyde de smukke strande og naturligvis lave lækker lokal mad.

Forberedelserne til programmet har stået på længe, og Dansk Vestindiens Turistkontor her i Danmark har været behjælpelig med mange af de praktiske detaljer. Karin Gert Nielsen, Turistchef, udtaler: ”Dette program har været et rigtig spændende projekt, som virkelig kommer til at vise danskerne de mange gode sider, som Dansk Vestindien har at byde på. I 2017 er det 100 år siden, at Danmark solgte øerne til USA, og vi er allerede i fuld gang med at planlægge fejringen både her i Danmark og ude på øerne. Dette program er et godt eksempel på et initiativ, der er med til at bevare den gode forbindelse mellem Dansk Vestindien og Danmark.”
I 2013 besøgte 23.000 danskere øerne for at opleve kombinationen af den danske historie og de lækre caribiske strande.

Programmet er spækket med spændende emner. Anne undersøger, hvorvidt en omtalt Hjernø på St. Thomas er en fjern slægtning, senator Myron Jackson får et besøg, hvor der tales om den danske historie og Dansk Vestindien i dag, karnevallet opleves og det eksotiske, caribiske køkken bliver udforsket.

Anne og Anders på De Vestindiske Øer, DR 2, den 19.juli klokken 20.00.

I fire sommerprogrammer rejser de 2 rejsevenner ud i det, der engang var dansk: De Dansk Vestindiske Øer, Sydslesvig, Sverige og Island. For at kigge på det, der engang var vores, og hvilke spor, vi har efterladt os historisk, kulturelt og kulinarisk.

Leave a Reply

Copyright 2015